PELUANG NIAGA MADU




“ JOM BUAT BISNES MODAL RENDAH”



Assalamualaikum

Kami menawarkan kepada sesiapa yang berminat nak jadi agen Madu Sidir Yaman.

Keuntungan yang berbaloi dan boleh buat duit belanja raya untuk keluarga di kampong.


“Kenapa saya meniaga madu ?”



Hai , Assalamualaikum . Saya Taufiq Amini (klik)  pembekal dan pengimport Madu Sidir dari yaman. 






Saya merupakan bekas guru sekolah swasta (private school) yang mampu melihat duit gaji RM1500 di Bank dan tak dapat disentuh pasal semua habis bayar keperluan bulanan saya.

Duit gaji masuk saya bayar rumah sewa, susu untuk 2 orang anak, pampers dan berbaki RM100.

Mampu tak saya belanja untuk raya RM100 tu ?

Sampai nak balik Kampong Mertua
 saya terpaksa tebal2kan muka hutang duit Mak saya sendiri untuk isi petrol dan bagi duit raya budak-budak kat kampong…

Iye laa  muka cikgu takkan takde duit …
Malula budak-budak berdiri depan kita lama-lama 
kita salam dan senyum jew!!

Bukan setakat nak isi petrol je pinjam duit Mak,
Saya nak renew roadtax kereta pun 
pinjam duit Mak…

Apakandaya itulah hakikatnya 
bila aku masih makan gaji 100%

TAPI…..

Setelah setahun Alhamdulillah saya dapat ubah .
Memang tekad saya nak Ubah cara hidup.
UBAH seubah ubahnya.

Tak nak bergantung pada gaji semata2.
Alhamdulillah saya dapat mulakan perniagaan dengan cara JUALKAN product orang lain.

Macam-macam product saya jual.

"Jangan kita sangka jadi agen modal sikit2 tak boleh kaya, jangan sangka tak boleh hidup senang. berapa ramai jutawan yang mula berniaga dengan cara kecil-kecilan lama-lama jadi jutawan ? "



Hanya jadi menjadi agen dengan Modal RENDAH dulu. 
saya dapat menjana pendapatan  dari RM3000 sebulan, kemudian bertambah RM5000 sebulan, kemudian meningkat ke RM10,000 sebulan dan Alhamdulillah pernah capai RM50,000 sebulan. 

Bila tiba bulan Ramadan saya dah cuti dan tak kerja pasal nak rehat 
pasal dah dapat duit.. Alhamdulillah...

RM50,000 tu saya dah boleh cuti sebulan Ramadan sampai Raya.



Bulan puasa Cuma bawa anak-anak berbuka Masjid-masjid je . 
Masjid Shah Alam, Masjid Putrajaya, Masjid Cyberjaya dan masjid2 lain.

Bila  raya saya dah tak hutang duit Mak lagi macam sebelum-sebelum ni, malah say mampu bagi duit raya pada Mak , adik-adik dan anak-anak sedara kat kampong.


Sampai hari ni saya tiada kedai dan tiada office , apa yang saya buat hanya jadi agen dan jual cara ONLINE sahaja.

Jadi hari ni saya ingin beri peluang kepada semua pengunjung blog yang ingin menjana pendapat sampingan atau pendapatan harian dengan jadi agen Madu Sidir cara kecil-kecilan dulu.

Kerja teramat mudah jika  ada kemahuan insyaAllah ada Jalan.
Kalau anda tak mahu , anda jangan ambik tahu bagaimana buat duit raya sebelum tiba bulan puasa, 
Biarlah berhari raya bergembira dengan kesyukuran tapi Jangan menangis kerana kesusahan. 






Jika ada sesiapa berminat nak cari duit raya jadilah agen yang bermodal kecil2 dulu.
    
Hanya Jual melalui kawan-kawan, sedara-mara, kenalan FB, 

Saya sedia bantu anda yang berminat nak jadi agen di kawasan anda.









Comments